2013. április 10., szerda

Miami 2: Everglades

Péntek este gyorsan lefoglaltuk a kocsit meg kötöttünk rá biztosítást, mert megbeszéltük, hogy szombaton megyünk az Everglades nemzeti parkba, ami Amerikában kb. a második legnagyobb. Szombat reggel nagy nehezen összeszedtük magunkat és elmentünk a reptérre a kocsiért. A legolcsóbbat foglaltuk, egy Toyota Yaris vagy Hyundai Accent volt beígérve. Sajnos nem a reptéren volt a kölcsönző, hanem a közelben, de értünk jöttek és elvittek minket az irodába. A papírmunka végeztével odavezettek minket  a kocsihoz. Mondta a hapsi, hogy kicsit javíottak a foglalásunkon és egy Volvo S60 T5-t kapunk. Mikor megláttam azt hittem helyben besza-behu. Vajszínű bőrülés, tetőablak és 250 LE elég jó kombináció. Nehéz volt tűrtőztetni magamat és betartani a sebességhatárt, néha jól is esett beelőzni a sort :)




Szép nyugodt tempóban nekivágtunk az útnak. Már az út mentén issok szépet láttunk, nekem ugye teljesen új volt. Nagyon különleges volt a táj (lásd: képek). Több helyen megálltunk körbenézni, fotózni, de  a célállomás Everglades City volt, ahol egy ún. airboat túrára akartunk benevezni. Találtunk is egész jót, kis hajóval, nem pedig a nagy és lassú tömegturizmusra kitalált hajóval. Meg mi direkt a mangrove erdőbe akartunk menni. Aligátort itt nem láttunk, ami annyira nem csoda, mert ezek a hajók olyan hangosak, hogy aki még nem süketült meg az elmenekül. Rettentő egyszerű szerkezet: fém ladikon van egy repülőgépcsavar, amit egy Chevy big block hajt meg. 







A túra végeztével körbenéztünk a városban, ami nagyon bájos volt, mintha megállt volna az idő 50 éve. Következhetett a második állomás: a 'gator hús - ott csak gatornak mondják az alligátort. Nyilvánvalóan egy csirke sokkal finobb, de nagyon különleges íze volt. Még jó, hogy nem hagytuk ki! Már indultunk volna hazafelé, mikor meghallottuk, hogy a közelben lamantinokat lehet látni a vízben. Egy jó másfél órás lamantin vadászat következett, de sajnos nem jártunk sikerrel. Helyette láttunk viszont mosómedvét, aminek én nagyon örültem. Érdekes volt, hogy nem volt olyan kövér, mint amiket eddig láttam. Úgy tűnik Floridában az állatok is sokkal jobban odafigyelnek az alakjukra :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése