2013. április 15., hétfő

Miami 5: Miami Beach

Utolsó nap Miamiban. Még sűrgős bepótolni valóm volt itt, méghozzá a strandolás. Előtte azonban még elmentem egy hajóútra, amit a többiek ajánlottak. Ez körbevisz a Miami közelében lévő szigetek között. Arról szólt az egész, hogy gazdag emberek házait kukkoltuk a hajóról, az idegenvezető meg mondta a sztorit hozzá. Volt egy sziget, talán Star Island a neve, aminek nincs összeköttetése a szárazfölddel ezáltal csak hajóval, jet skivel vagy helikopterrel közelíthető meg. 



















Aztán persze jöttek a hírességek, ki kinek mennyiért mikor adta el. Sok háznak nem is híres a tulajdonosa csak egyszerűen szép és nagy. Az egyik legnagyobb háza a viagra feltalálójának volt. Ő annak idején Dél-Afrikából hozatott pálmafákat (a floridai pálmafák ugye már túl snasszak) darabját $10000-ért. Volt neki vagy tucat :)


















Ezután átbuszoztam Miami Beachre. Lesétáltam a legdélibb pontjára, majd lejártam a lábamat, amíg végig mentem a part menti úton. Ez a rész a színes Art Deco házairól híres. Tipikus Miami Vice. Rengeteg luxus autó volt, emberek futottak, bicikliztek. Óriási élet volt így nappal is, hát még éjszaka mi lehet. Természetesen szabadstrand van, a víz nagyon kellemes volt. Kicsit beljebb sétáltam, hogy megnézzek még 1-2 parkot meg sétálóutcát. Mondanom se kell, hogy ezek is mind nagyon rendezettek és dizájnosak voltak.

Sajnos Miamitól ezennel el is búcsúztam, de nem baj, mert másnap hárman repültünk Philadelphiába. De ez már egy másik sztori...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése