2013. április 12., péntek

Miami 3: Key West

Szombat este későn indultunk haza, lefekvés előtt még gyorsan megtankoltuk a kocsit (nem hittem volna, hogy ekkora tankja van, csak pörögtek a gallonok). Vasárnap reggel mindhárman útnak indultunk. Valószínűleg a Húsvét miatt vagy csak szimplán a tavasz miatt, óriási volt a forgalom. Ráadásul csak 2x1 sávos az út, így elég komótosan tudtunk csak menni. Nem baj addig bámultuk a tájat, meg a sok hidat. Útközben megálltunk 1-1 hídnál, mert ezeknél mindig van parkoló és egy kisebb park, ahonnan nagyon szép a kilátás. Tervbe volt véve egy kis strandolás is. Sajnos a víz nagyon hideg volt, de így is jól esett kifeküdni a napra egy kicsit és nem csinálni semmit :) 





Késő délután érkeztünk meg magára Key West-re, mondanom se kell már mindenki nagyon éhes volt. Nagy nehezen találtunk egy helyett, ahol nem volt horror áron minden. A város elég zsúfolt a sok turista miatt, meg aztán az éjszakai élet is nyűzsgő (állítólag). Utána 2-szer végig sétáltunk a főutcán, hogy én is elmenjek a kontinentális USA legdélibb pontjához. Az utcák nagyon hangulatosak voltak, de már voltam hasonló helyen, így ez most őszintén szólva nem volt akkora élmény. Hát igen, el vagyok kényeztetve, tudom. Bár a többi helyen nem mászkáltak és kukorékoltak kakasok az utcán! Meg itt van Hemingway háza is.












Végső állomás a naplemente volt. Rengetegen gyűltek össze, alig találtunk helyet ahonnan látni tudjuk. Kb. mint amikor a tüzijátékot akarod nézni a rakpartról. Egy promenád vezet a molóhoz, ahol jópofa mutatványosok és bűvészek produkálják magukat. Az egyiket elég sokáig néztük, de aztán gyorsan eljöttünk mielőtt vége lenne, ugyanis akkor jön a pénzgyűjtögetés :) A naplemente tényleg szép volt és láttunk egy delfin elúszni elöttünk. Többiek csináltak rengeteg képet, amiből "legalább egy jól sikerült". Hazafelé az út már elég uncsi volt az út, végig mintha egy sötét alagútba mentünk volna. Odafele jobb volt, mert a sok megálló miatt nem volt monoton. Na de ez semmi ahhoz képest, ami hétfőn volt...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése