2013. június 3., hétfő

4444km: Las Vegas

Tehát akkor miután megnéztük a belvárost, útnak indultunk Nevadába. Az út elég uncsi volt, annyi történt csak, hogy útközben ráhúztam a kormányt egy másik autóra, mert a holtérben teljesen elveszett. A következő lámpánál persze mellénk jött, mi meg már be voltunk szarva, hogy most elküld minket melegebbre éghajlatra. Erre megkérdezte, hogy mindenki jól van-e a kocsiban, nem lett a bajunk :) Útközben láttunk még naperőművet (talán így hívják mikor több ezer napelem van egymás mellett) meg egy több mérföld hosszú vonatot. Még világosban érkeztünk meg Vegasba és meg kell, hogy mondjam elég gagyinak nézett ki. Van itt minden: Páris, Velence, New York, ókori Róma, kincses sziget meg piramis, cirkusz vagy éppenséggel középkori kastély. Viszont a szállás nagyon olcsó és a parkolás ingyenes, a lényeg hogy minél tovább maradj és minál több pénzt elkölts = egyél, igyál, vásároljál és főleg veszíts! A kaszinókban szerintem éjjel-nappal lehet játszani, mert ablakok nincsenek és belülről nem érzékeled, hogy 1 órája vagy 1 napja vagy bent. 

Természetesen mindegyik kaszinó a legújabb és legszebb akar lenni, a régieket hamar elfeljtik. A központban nagy volt a nyüzsgés, de amikor pár utcával odébb mentünk a kocsival, már csak régi kihalt kaszinók voltak, ahova a szegényebb rétegek mennek, akiknek nem futja a drágább szállásra vagy show-kra. Apropó show: ez most kimaradt, majd legközelebb.




Éjszaka persze kigyúlnak a fények és beindul az élet. A főutca - becsületes neve Strip - megtelik emberekkel. Amiről eddig nem tudtam és nem lehetett nem észre venni, hogy lépten-nyomon escort lányokat árusítottak: plakáton, szóban, kártyán, stb. Ilyet se láttam még. Rengeteg féle ember megfordul itt, minden náció, minden korosztály. Bár én az 5 éves gyereket nem hoznám el ide, mert nem sok neki való program van itt. Max a medence a szállodában. 
Miután egy jót vacsiztunk, elmentünk játszani a Caesar's Palace-ba (lásd: Másnaposok). Mindenki szerencsét próbált, de a kezdők szerencséje velem volt csak igazán. Bedobtam $1-t a félkarú rablóba és nyertem $60-t. Nagy volt a kisértés, de ugye a csúcson kell abbahagyni. Így nekem Vegasi nap majdnem nullára jött ki :) Buli elmaradt, mert másnap tudtuk hosszú út vár ránk. Összeségében Vegas csalódás volt, mert nagyobb a füstje, mint a lángja. Ma pont megbeszéltem az egyik kollégámmal és ő is azon a véleményen van, hogy a filmekben sokkal jobb képet festenek róla, mert igazából ez csak egy piszkos-poros város a sivatag közepén. Ha bezárnának a kaszinók akkor pár évtized alatt megszűnne a város :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése